PANNA COTTA AL MANGO – PANNA COTTA MANGÓVAL
Hozzávalók:
- másfél csésze sűrű tejszín (350 ml)
- fél csésze tej (120 ml)
- 3 ízesítetlen zselatinlap
- 1 friss mangó, hámozva és felkockázva
- 2 evőkanál cukor (30 ml)
- 1 evőkanál méz (15 ml)
Öntsük a sűrű tejszínt és a tejet egy vastag falú edénybe. Tegyük bele a zselatinlapokat.
Helyezzük az edényt közepes lángra, és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Ne forraljuk fel! Tegyük bele a cukrot és a mézet, és keverjük tovább, amíg a cukor is feloldódik benne.
Épp mielőtt a tejszínes tej forrni kezdene, vegyük le a tűzről. Öntsük át a keveréket egy szűrőn, hogy eltávolítsuk a habot, és selymes állaga legyen.
Hagyjuk a főtt krémet kihűlni, majd adjuk hozzá a mangó 3/4 részét. Töltsük borospoharakba, és hat órán át hagyjuk a hűtőszekrényben.
A maradék mangót díszítésként tegyük a poharak tetejére tálalás előtt.
4 adag készül belőle.
SOUFFLÉ AL CIOCCOLATO – CSOKOLÁDÉS FELFÚJT
Hozzávalók:
- 250 g 70%-os étcsokoládé
- 90 g cukor
- 90 g liszt
- 2/3 csésze tej (180 ml)
- 5 tojás, fehérje és sárgája különválasztva
- 30 g sótlan vaj
Dupla falú edényben olvasszuk fel a csokoládét.
Verjük fel a fehérjéket a cukor felével, amíg kemény habot nem kapunk. A maradék cukrot adjuk a tojások sárgájához, és jól keverjük össze.
Vegyük le az olvasztott csokit a tűzről, néhány percig hagyjuk hűlni. Keverjük el a csokoládét hideg tejjel egy keverőedényben, hogy még tovább csökkentsük a hőmérsékletét. Adjuk hozzá a sárgájás keveréket, és folytassuk a keverést.
Lassan adjuk hozzá a lisztet a csokis keverékhez, miközben folytatjuk a keverést. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot, míg az állaga egyenletes és krémes lesz.
Vajazzunk ki 8 sütőformát, és öntsük bele a csokis keveréket. Tegyük be a mélyhűtőbe két órára.
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig. Azonnal tálaljuk.
8 adag készül belőle.
GELATO AFFOGATO – KÁVÉVAL LEÖNTÖTT FAGYLALT
Hozzávalók:
- 8 gombóc prémiumminőségű vaníliafagylalt
- 4 adag forró presszókávé édesítés nélkül
Minden adaghoz tegyünk 2 gombóc vaníliafagyit egy pohárba. Öntsük le a forró presszókávéval, és tálaljuk azonnal, mielőtt a fagylalt olvadni kezd.
4 adag készül belőle.