A nyáresték megunhatatlan slágeritalának számító prosecco és az egyik legkedvesebb bogyós gyümölcs, a málna alkotják ezt a fájdalmasan egyszerű jégkrémet, amit tényleg bárki el tud készíteni otthon, aki beruházott egy egyszerű jégkrémkészítő formára.
A habzóbor íze különösen pikánssá teszi ezt a finom édességet, amit persze a legjobb egy medence partján élvezni, de már akkor is garantáltan boldogabbak leszünk tőle, ha lakásunkban hűtjük magunkat vele!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze cukor
- 3/4 csésze prosecco
- 5 csésze friss málna
Elkészítés:
1. Egy kisebb serpenyőbe öntsük bele a cukrot 1/4 csésze vízzel, és készítsünk belőle tiszta, folyékony cukorszirupot.
2. Egy turmixgépben pürésítsük össze a málnákat, a cukorszirupot és a proseccót, majd öntsük a keverékeket tetszőleges jégkrémformába. Ha szükséges, szúrjunk pálcikát a jégkrémbe!
3. Nagyjából 2 és fél óra alatt a fagyasztóban elkészülnek a jégkrémek, amiket máris élvezhetünk a vízparton ülve!