A piñata torták nemrég bombaként robbantak be a tortadivatba. Ezek az elképesztő, töltött tortacsodák nemcsak a gyerekek körében kedveltek – bár tény, hogy mivel cukorkát és csokit rejtenek, a kicsik körében érhetjük el velük a legnagyobb sikert. Ha te is kipróbálnád, most megtudhatod, hogyan készül. Íme:
Hozzávalók 6-8 szelethez:
A piskótához:
- 200 g önkelesztő liszt
- 200 g porcukor
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. tej
- 200 g vaj
- 4 tojássárgája
A krémhez:
- 250 g vaj
- 500 g kristálycukor
- 60 ml tej
A töltelékhez: a kedvenc színes cukorkáid és bonbonjaid
Elkészítés:
- Szitáld át a lisztet, majd keverd el robotgéppel a porcukorral, a sütőporral, a tejjel, a tojással és a vajjal.
- Kenj ki vajjal, és lisztezz ki négy, ugyanakkora kisebb tortaformát. 180 fokos sütőben 15 percig süsd.
- A krém hozzávalóit, a vajat, a cukrot és a tejet robotgéppel keverd simára.
- Két megsült tortalapot helyezz egymásra, és vágd ki körformában középen.
- A harmadik tortalapot kend meg a krémmel. Erre tedd rá az egyik lyukas lapot, kend meg krémmel, majd a másik lyukast, amit szintén kenj be krémmel.
- Most töltsd meg a lyukat az édességekkel, végül pedig helyezd a tetejére az utolsó lapot, amit szintén vonj be krémmel. Díszítsd ízlésed szerint cukorgyönggyel vagy tortadíszekkel.
Forrás: Proper Tasty