Ha valami egzotikussal villantanál a következő grillpartin, ezt a receptet neked találták ki! Tűzz a nyársra ananászt és koktélrákot, és koronázd meg az egészet egy pikáns kókuszos öntettel – a vendégeid a trópusokon érzik majd magukat!
Trópusi ananász-koktélrák nyársak
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 1 csésze felkockázott konzervananász
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. chiliszósz
- 3/4 csésze víz
- 2 ek. rizsborecet (vagy fehérborecet)
- fél ek. só
- 1/4 csésze kókuszkrém
- 1 lime leve
- 2 lime reszelt héja
- 1 ek. kukoricakeményítő 2 ek. vízzel elkeverve
- 1 friss ananász felkockázva
- 500 g koktélrák
Elkészítés:
- A nyársakat tedd vízbe minimum 10 percre.
- A konzervananászt, a fokhagymát, a chili szószt és a vizet turmixold össze.
- A turmixot öntsd át egy edénybe, és kezd el felforralni. Add hozzá az ecetet, a sót, a kókuszkrémet, a lime levét és egy lime reszelt héját. Forrald fel, majd hagyd főni.
- Öntsd a kukoricakeményítős pasztát a szószba, és kevergesd, amíg be nem sűríti, majd vedd le a tűzről.
- A rákocskákat és az ananászkockákat tűzd fel a nyársakra, és mártsd meg őket a szószban.
- Mindkét oldalukat 2-3 percig grillezd.
- Tálald a nyársakat a maradék szósszal és megszórva reszelt lime-mal! Jó étvágyat hozzá!