Cukorszirup
Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 1 liter víz
- 3 citrom reszelt héja
A hozzávalókból sűrű szirupot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A hűtőben hetekig eláll, akármikor elővehetjük, ha ízesíteni akarjuk a limonádénkat. Ez az alap a kávézókban kapható drága és finom limonádék titka, tényleg érdemes kísérletezni vele.
Zöld almás limonádé
Hozzávalók:
- 3 evőkanál cukorszirup
- fél zöld alma lereszelve
- fél citrom leve
- 4 szelet alma
- 1 liter víz
A reszelt almát öntsük le a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd tegyük hozzá a cukorszirupot és a vizet.
Díszítsük az italt vékony almaszeletekkel, és kínáljuk jól behűtve, sok jéggel.
Ha nem érezzük elég intenzívnek az almát, tegyünk még bele nyugodtan.
Citrusos limonádé
Hozzávalók:
- 3 narancs
- 3 citrom
- 9 evőkanál cukorszirup
- 1 liter víz
Facsarjunk ki egy narancsot és egy citromot, majd adjunk hozzá 9 evőkanál cukorszirupot. (Ha nem találjuk elég édesnek, növeljük a mennyiséget.) Öntsük fel 1 liter ásvány- vagy csapvízzel. Vágjuk fel kockára a másik négy gyümölcsöt, és dobáljuk a kancsóba, majd hűtsük le a limonádét. Ha szeretjük, dobhatunk bele mentaleveleket és koktélcseresznyét is, csak még jobb lesz tőle.