Két mennyei barackos édesség

nlc | 2017. Július 23.
Ha a lekvárfőzésen már túl is vagytok, de maradt még sárgabarack, akkor süssetek belőle sütit! Két fantasztikusan finom pitét hoztunk.

 

Marcipános-sárgabarackos pite 

“Ilyenkor júliusban az ember csak kapkodja a fejét a piacokon, legalábbis én biztos. Csodaszép zsenge zöldségekkel, friss zöldfűszerekkel és zamatos gyümölcsökkel találkozunk mindenhol. Mindig nagy a dilemmám, hogy a szezon melyik »sztárját« válasszam. TG igazi nagy kedvence a sárgabarack, és mivel még idén a lekvárfőzésig nem jutottam el, gondoltam addig is »kárpótolom« egy pitével. Persze a lekvárfőzés sem maradhat el, a hétvégén vagy jövő héten mindenképpen szakítok rá időt, mert egy biztos, sárgabaracklekvár nélkül nem állhat a kamrapolcunk.

Ez a recept most a crumble és a klasszikus pite keveréke. Igazán nagyszerű, ahogy a két ropogós, ám textúrájában mégis különböző réteg között megbújik a már szinte lekvár állagúra sült sárgabarack és a melegtől folyóssá vált marcipán. Magában vagy akár egy kis vaníliával kikevert marcarponéval is tökéletes.”

Hozzávalók (24 cm-es tortafomához):

A tésztához:

A töltelékhez:

A morzsához:

A recept az Ízből tíz blogon folytatódik.

Tejfölös bögrés pite sárgabarackkal

“Nem vagyok nagy sütigyáros, de a sült gyümölcsöket és a tejtermékeket kifejezetten szeretem. Épp valami sárgabarackos édességet kerestem külföldi oldalakon, amikor ráakadtam az alábbira itt.

A szerző úgy gondolja, hogy ez egy német eredetű édesség, de gondolom, annyi köze van a németekhez, mint milánói sertésbordának az olaszokhoz… 

Kicsit változtattam a recepten aszerint, ahogy szerintem észszerű (na meg amit találtam itthon).

Mindegy, összességében egy nagyon könnyen elkészíthető pitét kaptam, amit még ebben a hőségben is szívesen fogyasztok.”

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:

A tejfölös krémhez:

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

 

 

 

Exit mobile version