Imádjuk a főtt kukoricát, de ha már itt a kukoricaszezon, használjuk ki még több kukoricás recepttel! Ilyenkor még a tócsniba is érdemes kukoricát tenni – mutatjuk, hogyan.
Kukoricatócsni
Hozzávalók:
15 darabhoz
- másfél csésze liszt
- 2 ek. kukoricaliszt
- 1 ek. cukor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- fél tk. cayenne bors
- 3 csészényi friss kukoricaszem
- fél jalapeno paprika, felaprítva (elhagyható)
- 2 ek. friss snidling
- fél csésze tej
- 2 tojás
- fél csésze növényi olaj
Elkészítés:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, a cukrot, a sütőport, a sót és a borsot.
- Add a zöldségeket – a kukoricát, a snidlinget és ha használsz, a paprikát – a száraz hozzávalókhoz. Egy spatulával keverd őket alaposan össze.
- A tojásokat a tej hozzáadásával verd fel, majd öntsd a száraz hozzávalókra, és keverd el jól.
- Hevítsd fel az olajat, és egyszerre 4 tócsnit süss ki rajta. 2-3 percig hagyd sülni az egyik, majd 1-2 percig a tócsni másik oldalát.
- A kész tócsnikat tedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk az olaj. Fogyaszd azonnal, melegen, vagy vidd ki magaddal a strandra! Jó étvágyat hozzá!