Néha a jól bevált recepteken is érdemes kicsit frissíteni – például az avokádókrémen. Lehet, hogy első hallásra meglepő, de az avokádó és a kéksajt remekül kijönnek egymással: a sajttól még krémesebb állagra és intenzívebb ízre számíthatunk. Íme, a recept:
Kéksajtos avokádókrém
Hozzávalók:
1 csészényi krémhez
- egy fél érett avokádó
- 50 g kéksajt
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- fél tk. só
- fél csésze víz
Elkészítés:
- A felkockázott avokádót dobd aprító- vagy turmixgépbe. Turmixold el, amíg krémes állagú nem lesz.
- Ekkor add hozzá a kéksajtot, a citromlevet és a sót, és 30-40 másodpercig járasd a gépet, hogy tökéletesen sima legyen a krém. Eközben kis adagokban add hozzá a vizet, annyit amennyi, szükséges.
- Fogyaszd zöldségekkel, pitával vagy salátákkal. Hűtőben 3 napig tárolhatod.