Gasztro

A kéksajt a legjobb dolog, ami az avokádókrémmel történhet!

Íme, az avokádókrém, ahogy még sosem kóstoltad!

 Néha a jól bevált recepteken is érdemes kicsit frissíteni  például az avokádókrémen. Lehet, hogy első hallásra meglepő, de az avokádó és a kéksajt remekül kijönnek egymással: a sajttól még krémesebb állagra és intenzívebb ízre számíthatunk. Íme, a recept:

Kéksajtos avokádókrém

A kéksajt a legjobb dolog, ami az avokádókrémmel történhet!

Hozzávalók:

1 csészényi krémhez

  • egy fél érett avokádó
  • 50 g kéksajt
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • fél tk. só
  • fél csésze víz

Elkészítés:

  1. A felkockázott avokádót dobd aprító- vagy turmixgépbe. Turmixold el, amíg krémes állagú nem lesz. 
  2. Ekkor add hozzá a kéksajtot, a citromlevet és a sót, és 30-40 másodpercig járasd a gépet, hogy tökéletesen sima legyen a krém. Eközben kis adagokban add hozzá a vizet, annyit amennyi, szükséges.
  3. Fogyaszd zöldségekkel, pitával vagy salátákkal. Hűtőben 3 napig tárolhatod. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top