Hűsítő leves, de akár vitamindús, energetizáló ital is lehet a gazpacho, a spanyol konyha egyik alapköve, amit ma már a világon mindenhol készítenek. Az alapja mindig paradicsomos, de a hozzáadott zöldségek változhatnak – most például egy szupergyors, uborkás-paprikás verziót mutatunk!
Hozzávalók:
- 1 kiló paradicsom kockára vágva
- 1 kaliforniai paprika felkockázva
- 1 uborka meghámozva és felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma apróra vágva két részre osztva
- 4 ek. durvára vágott bazsalikom két részre osztva
- só és bors
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. Turmixgépben keverjük össze a paradicsomokat, a paprikát az uborkát, a fokhagymát, a lilahagyma és a bazsalikom felét. Ízesítsük a gazpachót sóval és borssal!
2. Tálaljuk ki a levest, szórjuk rá a maradék lilahagymát és bazsalikomot, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal! Hidegen fogyasszuk!