A friss, lédús paradicsomokat nehéz überelni, de nem lehetetlen. Pakolj fel annyi koktélparadicsomból, amennyit csak bírsz, és máris isteni vajat készíthetsz! Így nem csak a paradicsom ízét élvezheted még jobban, hanem el is raktározhatod a finom nyári paradicsomokat a télre.
Paradicsomvaj
Hozzávalók:
- 2 csésze koktélparadicsom
- 1 ek. friss kakukkfű
- fél tk. só
- 1/4 tk. frissen őrölt bors
- 220 g szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt kb. 200 fokra. A paradicsomokat helyezd egy sütőpapírral borított tepsire, majd tedd be őket a sütőbe, a legfelső fokra. 6-8 percig süsd őket, amíg elkezdik engedni a levüket, majd hagyd őket kihűlni. Ezután nincs más dolgod, mint aprítógépbe tenni a paradicsomot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, és az egészet krémesre aprítani. A vajat részletekben add hozzá, és aprítsd további 10-10 másodpercig, amíg egészen krémes nem lesz. Az elkészült paradicsomvajat a hűtőben 1 hétig, a mélyhűtőben 3 hónapig tárolhatod.