nlc.hu
Gasztro
A nyár esszenciája ez a grillezett nektarinos saláta

A nyár esszenciája ez a grillezett nektarinos saláta

Ez a grillezett nektarinos saláta még a legnagyobb hőségben is meghozza az étvágyad!

 A nyár alfája és ómegája a barack és a nektarin. Nemcsak magában vagy desszertekben isteni, de a főételbe érdemes belecsempészni. Például egy könnyű, nyári csirkés salátába, mint amilyen a most következő is:

Grillezett nektarinos saláta

A nyár esszenciája ez a grillezett nektarinos saláta

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze balzsamecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/4 csésze méz
  • 2 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 4 nektarin
  • 2 csirkemellfilé
  • olaj, só és bors a sütéshez
  • 140 g vegyes zöldsaláta
  • 1 csésze koktélparadicsom felekbe vágva
  • egy fél uborka felkockázva
  • egy fél lila hagyma felcsíkozva
  • 1/4 csésze pekándió

Elkészítés:

A balzsamecetet, az olívaolajat, a sót, a borsot és a mézet keverd alaposan össze. Vágd felekbe a nektarinokat, szedd ki a magjukat, és a belső felüket kend meg az öntettel. Eközben hevítsd fel a grillt vagy a grillserpenyőt. Ha a grill már forró, a belső felükkel lefelé helyezd rá a nektarinokat, és 5 percig süsd őket.

A csirkét készítsd elő egy kis sóval, borssal, olívaolajjal. Ezután tedd rá a grillre, süsd pár percig mindkét oldalát, majd kend meg a balzsamecetes öntettel, és süsd készre.

Ha a nektarin és a csirke is megsült, szeleteld fel őket.

Ezután csak a saláta összeállítása maradt hátra: egy nagyobb salátástálban keverd össze az egészet, a salátát, a paradicsomot, az uborkát, a hagymát a nektarint és a csirkét. Végül locsold meg a maradék öntettel, és szórd meg pekándióval. Jó étvágyat hozzá!

buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top