A nyár alfája és ómegája a barack és a nektarin. Nemcsak magában vagy desszertekben isteni, de a főételbe érdemes belecsempészni. Például egy könnyű, nyári csirkés salátába, mint amilyen a most következő is:
Grillezett nektarinos saláta
Hozzávalók:
- 1/4 csésze balzsamecet
- 2 ek. olívaolaj
- 1/4 csésze méz
- 2 tk. só
- 1 tk. bors
- 4 nektarin
- 2 csirkemellfilé
- olaj, só és bors a sütéshez
- 140 g vegyes zöldsaláta
- 1 csésze koktélparadicsom felekbe vágva
- egy fél uborka felkockázva
- egy fél lila hagyma felcsíkozva
- 1/4 csésze pekándió
Elkészítés:
A balzsamecetet, az olívaolajat, a sót, a borsot és a mézet keverd alaposan össze. Vágd felekbe a nektarinokat, szedd ki a magjukat, és a belső felüket kend meg az öntettel. Eközben hevítsd fel a grillt vagy a grillserpenyőt. Ha a grill már forró, a belső felükkel lefelé helyezd rá a nektarinokat, és 5 percig süsd őket.
A csirkét készítsd elő egy kis sóval, borssal, olívaolajjal. Ezután tedd rá a grillre, süsd pár percig mindkét oldalát, majd kend meg a balzsamecetes öntettel, és süsd készre.
Ha a nektarin és a csirke is megsült, szeleteld fel őket.
Ezután csak a saláta összeállítása maradt hátra: egy nagyobb salátástálban keverd össze az egészet, a salátát, a paradicsomot, az uborkát, a hagymát a nektarint és a csirkét. Végül locsold meg a maradék öntettel, és szórd meg pekándióval. Jó étvágyat hozzá!