A japánok ezúttal valami olyat találtak fel, ami alapjaiban rengeti meg eddigi világunkat: a jégkrémet, amely nem olvad el. Ráadásul teljesen véletlenül jöttek rá az olvadásbiztos fagyi titkára!
A dolog úgy történt, hogy a kanazawai Bioterápiás Kutatócenter (Biotherapy Developement Research Center) felkért egy séfet, készítsen desszertet polyphenol felhasználásával. A polyphenol egy folyadék, amelyet eperből nyernek ki – és most egy eddig ismeretlen tulajdonságára is fény derült: hogy remekül szilárdít!
溶けないアイス?
金粉かけて食べるやつ。
金アレあんねんけど食べてみた????
アナフィラキシーなったらどーしよ(⊙ө⊙)笑#石川県 #金沢 #ひがし茶屋街 #溶けないアイス #金粉 pic.twitter.com/Wd7ooPeP2e— kuu (@310Kuu) 2017. július 9.
A felfedezés után a kutatók egyből kipróbálták, milyen, ha fagyihoz adják az anyagot, és nem csalódtak! Az így elkészült jégkrém ugyanis még 5 perc elteltével sem indult olvadásnak a 28 fokos melegben, a tűző napon. Azóta az olvadásbiztos jégkrém árusítása is elkezdődött, így aki Japánban jár, már bele is kóstolhat a fagyizás új korszakába.
アイスは8種類!!????????????
ALL500円です•:*+:.\( °▽° )/.:+*:•#溶けないアイス #金座和アイス #japan #tokyo #harajuku pic.twitter.com/Kt7qPuf6uh— 金座和アイス原宿店 (@kanazawaice) 2017. július 5.