Ilyen egy tökéletesen megkomponált nyári saláta, amit akár főfogásként is a vendégeid elé tehetsz! Ne aggódj, csak első hallásra tűnik bonyolultnak, egyébként pofonegyszerű elkészíteni. Megmutatjuk!
Csicseriborsós édeskömény-saláta sült kecskesajttal
Hozzávalók:
4 főre
- 350 g kecskesajt
- 2 ek. olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- másfél tk. só
- fél tk. chilipehely
- 4 tojásfehérje
- 1 csésze zsemlemorzsa
- frissen őrölt bors
- 4 közepes fej édeskömény, vékonyra szeletelve
- 1 citrom leve
- 1/4-1/4 csésze petrezselyem és édesköménylevél, felaprítva
Elkészítés:
- A kecskesajtból formázz kis golyókat (20 darabot), és tedd be a hűtőbe 15-20 percre dermedni. Ezalatt melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és 2-4 perc alatt süsd meg rajta a csicseriborsót. Sózd, szórd meg chilipehellyel. További 3-5 percig süsd, majd tedd félre.
- Verd fel a tojásfehérjéket, keverd hozzájuk a zsemlemorzsát, valamint egy kis sót és borsot. Vedd ki a hűtőből a sajtgolyókat, és lapítsd őket óvatosan korong formájúra, majd mártsd meg alaposan a zsemlemorzsában.
- A sajtkorongokat helyezd egy sütőpapírral borított, enyhén kiolajozott tepsire, és 13-15 perc alatt süsd aranybarnára.
- Amíg sülnek, az édesköményszeleteket keverd össze a citromlével.
- Hagyd 5 percet hűlni a sajtot, majd állítsd össze a salátát: forgasd össze az édesköményt, a csicseriborsót, a petrezselymet és az édesköménylevelet, a sajtot pedig helyezd el a tetején. Jó étvágyat hozzá!