Gasztro

Menő kaja a kánikulában: csicseriborsós édeskömény-saláta sült kecskesajttal

Mert egy gourmet a hőségben is gourmet!

 Ilyen egy tökéletesen megkomponált nyári saláta, amit akár főfogásként is a vendégeid elé tehetsz! Ne aggódj, csak első hallásra tűnik bonyolultnak, egyébként pofonegyszerű elkészíteni. Megmutatjuk!

 Csicseriborsós édeskömény-saláta sült kecskesajttal

Menő kaja a kánikulában: csicseriborsós édesköménysaláta sült kecskesajttal

Hozzávalók:

4 főre

  • 350 g kecskesajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • másfél tk. só
  • fél tk. chilipehely
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors
  • 4 közepes fej édeskömény, vékonyra szeletelve
  • 1 citrom leve
  • 1/4-1/4 csésze petrezselyem és édesköménylevél, felaprítva

Elkészítés:

  1. A kecskesajtból formázz kis golyókat (20 darabot), és tedd be a hűtőbe 15-20 percre dermedni. Ezalatt melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és 2-4 perc alatt süsd meg rajta a csicseriborsót. Sózd, szórd meg chilipehellyel. További 3-5 percig süsd, majd tedd félre.
  3. Verd fel a tojásfehérjéket, keverd hozzájuk a zsemlemorzsát, valamint egy kis sót és borsot. Vedd ki a hűtőből a sajtgolyókat, és lapítsd őket óvatosan korong formájúra, majd mártsd meg alaposan a zsemlemorzsában.
  4. A sajtkorongokat helyezd egy sütőpapírral borított, enyhén kiolajozott tepsire, és 13-15 perc alatt süsd aranybarnára.
  5. Amíg sülnek, az édesköményszeleteket keverd össze a citromlével. 
  6. Hagyd 5 percet hűlni a sajtot, majd állítsd össze a salátát: forgasd össze az édesköményt, a csicseriborsót, a petrezselymet és az édesköménylevelet, a sajtot pedig helyezd el a tetején. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top