Egyszerű és gyors nyári ebéd: tejszínes-kapros tökfőzelék

nlc | 2017. Augusztus 06.
A tökfőzelék olyan, mint a jó bor, fel kell nőni hozzá. Ha úgy érezzük tehát, hogy idén nyáron már elég érettek vagyunk egy kiadós tökfőzelékhez, akkor ne habozzunk, és készítsünk zsenge tökből egy csodálatos tejszínes-kapros tökfőzeléket!

A zsenge tökfőzelék természetesen a zsenge tökkel indul, mely mostanra már szinte minden évszakban elérhető, mégis nyártól őszig tart a szezonja, mikor tömegével ontják ránk a piacok standjai, a szupermarketek zöldséges részlegei és a kerttel rendelkező rokonok. És ilyenkor kell egy jó recept, s az első dolog pedig, ami az eszünkbe jut, az a finom kapros tökfőzelék, mely szinte már hungarikumszámba megy.

Tökfőzelék variációk

A tökfőzelék tipikusan az “ahány ház, annyi szokás” típusú recept, készülhet tejföllel, kefirrel vagy tejszínnel, mint ezúttal is. De van aki ragaszkodik a klasszikus habaráshoz, máskor pedig elkészíthetjük liszt nélkül is. Ebben az esetben ráadásul lesz ebédre egy gluténmentes tökfőzelékünk is.

A tejszínes-kapros tökfőzelék hozzávalói

A tejszínes-kapros tökfőzelék elkészítése

 

Exit mobile version