Végre dúskálhatunk a friss paradicsom minden formájában: koktél, saláta, hosszúkás, sárga… Ha szeretnél egy igazán ízletes ételt rittyenteni belőlük, próbáld ki ezt a szuperegyszerű, igazi jolly-joker receptet!
Sült fokhagymás paradicsom fetával és kakukkfűvel
Hozzávalók:
- 3 nagy salátaparadicsom
- 300 g koktélparadicsom
- 400 g feta
- 1 egész fej fokhagyma, félbevágva
- pár szál kakukkfű
- só, bors
- 10-15 ml cukor
- 60-80 ml olívaolaj
- egy citrom leve
Elkészítés:
180 fokra melegítsd elő a sütőt. A nagy paradicsomokból vágj szeleteket, a koktélparadicsomokat hagyd meg a szárukon. A fetából nagyjából ugyanolyan vastag szeleteket vágj, mint a paradicsomból.
Rendezd el őket egy nagy tepsin, a kakukkfűvel és a fokhagymával együtt. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, citromlével, és oszlasd el rajta a cukrot – isteni lesz, ahogy a paradicsomon karamellizálódik.
45 percig süsd, majd hagyd pár percet hűlni. Tálald melegen vagy szobahőmérsékletűre hűlve.