Az eredeti tiramisu és a 4 hiba, amit az elkészítésénél elkövethetsz

nlc | 2017. Augusztus 12.
A tiramisu immár nem csak az olaszoké, szerte a világban nagyon népszerű desszert, és valószínűleg pont ezért is ezerféle verziója létezik. Ahhoz viszont, hogy a klasszikus, eredeti tiramisut sikerrel készítsük el, pár szabályt nem árt betartanunk.

A tiramisu az az édes finomság, aminek bárki bátran nekikezd, hiszen főzés, és mindenféle cukrászati előképzettség nélkül elkészíthető. Ez így igaz is, de azért nem árt, ha pár dolgot figyelembe veszünk a tökéletes végeredmény érdekében.

Ezt a 4 hibát sose kövesd el az eredeti tiramisúval!

  1. Hiba: a tiramisu alapanyagait közvetlenül felhasználás előtt venni ki a hűtőszekrényből. A mascarponét és a tojást is legalább 30 perccel felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen idejük szobahőmérsékletűre langyosodni.
  2. Hiba: az eredeti tiramisut babapiskóta helyett süti- vagy kalácsmaradékból készíteni. A tiramisu nem somlói, az egyik lényeges hozzávalója az éppen megfelelő nagyságú és keménységű babapiskóta. Ha lazább szerkezetű kalács- vagy süteménymaradékot áztatunk a kávéba, teljesen szétmállik.
  3. Hiba a presszókávé helyett porkávét vagy kakaót használni. Minél jobb minőségű presszókávéba áztatjuk a babapiskótát, annál finomabb lesz a végeredmény. A tiramisu gyerekverziójánál persze megengedett, hogy kakaós tejbe vagy malátakávéba áztassuk a babapiskótákat, de az eredetinél ez szigorúan tilos.
  4. Hiba: a mascarponét felvert habtejszínnel vagy tojásfehérjehabbal lazítani. Ez már inkább az ultráknak való megjegyzés, hiszen a mascarpone nagyon tömény tud lenni, így jól jön az kemény habbá vert tojásfehérje, hogy könnyítsen a krémen.

Az eredeti tiramisu hozzávalói (6-8 főre)

Az eredeti tiramisu elkészítése

 

Exit mobile version