A panna cotta tökéletes nyári finomság, hiszen tényleg olyan friss és könnyed, hogy még a kánikulában sem üli meg a gyomrunkat. A zöld tea, pontosabban a receptbe kerülő matcha por nemcsak csodás színt ad az édességnek, de még üdítőbbé is varázsolja!
Hozzávalók:
- egy csésze zsíros tej
- 1 csomag zselatin
- 2 csésze habtejszín
- 1/4 csésze cukor
- 1 ek. matcha tea por
- 200 gramm bogyós gyümölcs (málna vagy ribizli például)
Elkészítés:
1. Öntsük a tejet egy kisebb tálba és szórjuk bele a zselatint, majd hagyjuk állni 3-5 percig.
2. A zselatinos tejet öntsük serpenyőbe és kezdjük melegíteni, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Egy evőkanál tejszínt keverjünk el a matcha tea porral, majd adjuk a serpenyőhöz. Ezután jöhet a maradék tejszín is! Adjuk a keverékhez a cukrot is, hagyjuk besűrűsödni, várjuk meg, míg teljesen felolvad!
3. A panna cottát öntsük kis formákba majd tegyük hűtőbe legalább 6 órára! Friss gyümölcsökkel tálaljuk!