Imádjuk a lazacot: mennyei íze mellett a ragyogó bőr, az egészséges szív és a fogyókúra legnagyobb barátja is. A görög konyháról is hasonlóan tudunk nyilatkozni: kiderült ugyanis, hogy a mediterrán diéta a világ egyik legegészségesebb étrendje. Így nem is kell több okot keresnünk, hogy párosítsuk az isteni lazacot és a görög ízeket: a fetát, az olívabogyót és a friss zöldségeket. Íme:
Hozzávalók 2 főre:
- 2 szelet 170 grammos lazacfilé
- 1 bögre felszeletelt lila hagyma
- 2 kisebb paradicsom, negyedekre vágva
- 3/4 bögre felaprított kaliforniai paprika
- 1 citrom – a fele szeletelve, a fele negyedekre vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1/4 tk. só és egy csipet az ízesítéshez
- 1/2 tk. oregánó és egy kicsi a tálaláshoz
- 2 ág friss rozmaring
- 1/4 bögre magozott kalamata olívabogyó
- 1/4 bögre morzsolt fetasajt
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Egy tálban keverd össze a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a citromszeleteket, az olívaolajat, a sót, az oregánót és a rozmaringot. Szórd egy sütőpapírral borított tepsire.
- Tedd be a zöldségeket 5 percre a sütőbe. Ezután tedd rá a lazacot, szórd meg sóval és oregánóval. Szórd mellé az olívabogyókat is, majd tedd vissza a sütőbe körülbelül 15 percre, amíg a lazac megsül.
- Ha megsült, locsolj rá citromlevet, és szórd meg bőségesen fetasajttal. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar