Mini zöldséges tortilla feta sajttal
Hozzávalók:
- tortillalapok
- madár, ruccola és/vagy lolo rosso saláta
- feta sajt
- fekete és zöld olívabogyó
- kápia paprika
- uborka
- kevés olívaolaj
- só, bors
1. Az uborkát felkockázzuk, a paprikát és az olívát felszeleteljük. A salátához hozzáadjuk az olívát, paprikát, és az uborkát, összeforgatjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
2. Felkockázzuk a fetát, és összeforgatjuk a salátával.
3. A tortillalapokat félbevágjuk, és serpenyőben pár perc alatt megsütjük. Tölcsért formázunk a lapokból, és megtöltjük a salátával. Kis poharakba állítjuk, vagy papírba tekerjük és tálcára fektetjük a salátás tortillatölcséreket.
Görögdinnye-nyalóka
Nyári kerti partikon, szülinapi bulikon is érdemes így tálalni a dinnyét. Nemcsak mutatós, de egyszerűbben is kezelhető, mint ha egy nagy görögdinnyét tennénk ki az asztalra. (Bár annak is megvan a hangulata.) A dinnyecikkeket spatulára szúrjuk, és így tesszük ki egy tálcára – akár nagy kupacban.