A tésztához
- 6 tojás kettéválasztva
- 12 dkg porcukor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
A krémhez
- 20 dkg natúr krémsajt / mascarpone
- 5-7 dkg porcukor
- 2 ek. Baileys krémlikőr
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét a porcukor 1/3 részével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, és ha mindkettő kész, akkor a fehérjehabot óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a sárgájával. Vigyázunk, hogy ne nagyon törjön a hab. A kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük és a tojásos keverékbe szitáljuk és óvatosan összekeverjük. A masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, benedvesítünk egy tiszta konyharuhát és amikor kész a piskótánk, még melegen átemeljük erre a konyharuhára úgy, hogy a sütőpapíros rész legyen felül. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és még melegen felcsavarjuk a hosszabbik oldalánál fogva. Így, üresen feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a Baileys krémlikőrt, és összekeverjük.
A kihűlt sütilapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeletelve tálaljuk.