Gasztro

Tépett ponty lett a legmenőbb strandkaja a Balatonon

Mint ahogy azt már februárban megjósoltuk, a pulled ponty szendvics lett az Év Balatoni Strandétele.

Már az év elején sejteni lehetett, hogy ha elindul az Év Balatoni Strandétele versenyen Berezics Dániel és legújabb alkotása, a pulled ponty szendvics, akkor borítékolható az első hely. A tipp bejött, ugyanis a Berezsics Dániel és pontyos szendvicse nyerte az idei megmérettetést.

De mi is az a pulled ponty?

A We love Balaton megfogalmazásában: nem más, mint egy bagelnek látszó vajas kifli, amelybe töltött ponty hasaalja, Korosa András nemesbüki sajtkészítő ordája, bébispenót, marinált lilahagyma és fokhagymakompót kerül.

A ponty egy balatonboglári halgazdaságból érkezik, fel napig pácolják, órákig füstölik majd darabokra tépik, mint mostanában a malacot.

Több helyen is megkóstolható: a keszthelyi Palettában 1250 Ft-ért, a fonyódi kutyás strandon nyílt Pavilon büfében 990 Ft-ért árulják.

Bezerics Dániel neve ismerős lehet az olvasóknak, a szakácsot és éttermét két éve meglátogattuk, tavaly szintén ő alkotta meg az év nyertes strandételét, a kecskesajtos Big Mekket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top