A most következő saláta frissítő, citrusos, a barack édessé, a sajt pedig tartalmassá teszi. Magyarul tökéletes könnyű nyári vacsora, de olyan jól mutat a tányéron, hogy még vendégvárónak is csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze friss bazsalikom durvára vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rizsecet
- 1/3 csésze és 4 ek olívaolaj
- 170 gramm zöldbab
- 3 barack kimagozva, félbevágva
- 170 gramm halloumi grillsajt
- 4 csésze vegyes salátaalap (madársaláta, bébispenót, rukkola stb.)
- 1/2 csésze pirított fenyőmag
Elkészítés:
1. Készítsd el az öntetet: egy edényben keverd össze a bazsalikomot, fokhagymát, citromlevet, rizsecetet és 1/3 csésze olívaolajat. Ízesítsd sóval és borssal, ízlés szerint.
2. Sós vízben főzd meg a zöldbabot 1-2 perc alatt, majd jeges vízzel teli tálba helyezve hűtsd le.
3. Izzítsd be a grillt vagy kapcsold be a tűzhelyed, és a maradék olívaolajjal kend be a sajtszeletek és a barackok mindkét felét. Grillezd meg őket kisebb adagokban, míg kicsit megbarnulnak.
4. A tálaláshoz először halmozd egy tálba a vegyes salátaalapot, majd tedd rá a zöldbabot, a barackot és a halloumi sajtot. Locsold meg a korábban elkészített dressinggel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.