Még vár ránk egy forró nyári hétvége, ami azt jelenti, hogy még most vessük be a legnyáriasabb receptjeinket! Ilyen ez az isteni paradicsomos fordított torta, azaz tarte tatin is, ami után garantált elismerésre számíthatunk.
Paradicsomos fordított torta
Hozzávalók:
4-6 főre
- 1 ek. olívaolaj
- 4 csészényi koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen)
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek. balzsamecet
- 1 ek. méz
- 2 tk. friss kakukkfű
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
200 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy tűzálló serpenyőt. Ebben hevítsd fel az olajat, amire dobd rá a paradicsomokat. Sózd, borsozd, majd süsd puhára őket. Ezután vedd le a serpenyőt a tűzről és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni a paradicsomot.
Ha kihűlt, tedd vissza a tűzre, és add hozzá a balzsamecetet és a mézet. Keverd alaposan össze, és főzd 1 percig. Szórd meg a kakukkfűvel, és ízlés szerint sózd, borsozd tovább.
A méretre vágott leveles tésztát helyezd a paradicsomok tetejére – ez lesz a torta alja. Egy villával szurkáld meg pár helyen, majd tedd be a sütőbe 20-25 percre. Mielőtt felvágnád, minimum 5 percet hagyd hűlni. Hidegen és melegen is isteni lesz!