Kár lenne tagadni, időnként az ember nem tud ellenállni az édesség csábításának, pláne ha Nutelláról van szó. Mert azért joghurt ide, gyümölcs oda, ez a tömény, csokoládés finomság egészen biztosan kielégíti édesség utáni vágyakozásunkat.
Szóval időnként igazán megengedhetünk magunknak egy ilyen könnyű és krémes Nutellás mousse-t, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. Mutatjuk!
Hozzávalók:
220 g krémsajt szobahőmérsékleten
3/4 csésze Nutella
1 csésze porcukor
1 csésze sűrű tejszín
3 ek. cukor
1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a Nutellát a krémsajttal és a porcukorral, amíg habos nem lesz.
2. Egy más tálban verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a cukrot.
3. A felvert krém harmadát keverjük a Nutellás tálba, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze. Adjunk hozzá még egy harmadot, azt is forgassuk bele, majd végül a megmaradt harmadik résszel is tegyünk ugyanígy.
4. Halmozzuk a krémeket poharakba, és hűtsük őket 30-45 percig. Tálaljuk tejszínhabbal és mogyoródarabkákkal!