nlc.hu
Gasztro
Minden ételérzékenységre létezik street food

Minden ételérzékenységre létezik street food

Egy jó burgert, gofrit vagy taccót mindenki megérdemel, ezért egyre több street foodos gondol azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, vagy különböző diétákat követnek. A péntektől vasárnapig tartó Food Truck Show-n is lesz jó néhány ilyen fogás, mert egy gasztrofesztivál glutén-, laktóz- és húsmentesen is élvezetes.

Glutén- és húsmentes taco

Idén először a Mexkitchen kocsijából sem kell kifordulniuk a gluténérzékenyeknek, sőt a vegákat is várják egy tacóra az autónál. A kukoricatortillába friss pico de gallo, azaz korianderes paradicsomsaláta kerül egy kis guacamoléval és salsával. A fogásból választhatunk csirkés és vega verziót, előbbi a hús mellett tejföllel, utóbbi grillzöldségekkel és sajttal készül. Mindkettő kérhető boxban is, mert a hozzá járó nachos is gluténmenes.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Egyél lecsót food truckból

Amikor a lecsóról beszélünk, mindenre gondolunk, csak nem egy street foodra, ami egy büfékocsiból kapható. Pedig a Kincsem Parkban rendezett Food Truck Show idei egyik nagy újdonsága a Lecso Macho, ahol mindenki összeállíthatja a saját lecsóját, úgy, ahogy szereti.  Az egészséges, zöldségalapú étel készítése közben egyaránt gondolnak a glutén- és a laktózérzékenyekre is. A húsimádók mangalicakolbásszal vagy sült debrecenivel, a vegetáriánusok akár tojással, gombával, az igazi ínyencek szarvasgombával is kérhetik a kedvenc lecsójukat. A bátrabbak pedig a különböző erősségű chili variációkból válogathatnak.

Répaburger és brokkolicsíra

A vegánoknak sem kell lemondaniuk a street foodról, a Las Vegans kocsijában ugyanis csak növényi alapanyagokat használnak a burgerekhez. Van például répa- és csicseriburger, de használnak grillezett padlizsánt és lilahagyma-lekvárt is. A csapat szerint a szejtán burgerük az egyik legfinomabb a kínálatból, amit még a nemvegánoknak is érdemes megkóstolniuk.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Mindenmentes gofri

Szintén hétvégén találkozhatunk először a Mentes Paleo Pont büfékocsijával, ahol minden, ami kapható, gluténtól, laktóztól és hozzáadott cukortól mentesen készül. A csapat szerint bármilyen intoleranciával élő ember fogyaszthatja a termékeiket: a sós és édes gofrikat, pohárkrémeket, pudingokat és egyéb édes vagy sós nassolnivalókat.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Vegán fagyi rózsából és ibolyából

Gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes – vallja magáról a Levendula fagyizó, aki minden évben hagyományos vendége és kedvence a Food Truck Show közönségének. A kocsiból természetesen kaphatók a hagyományos fagyik is, de akik nyitottak az új ízekre, azok rózsa-, ibolya- és levendulás étcsokoládé-fagyit is ehetnek. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top