Gasztro

Minden ételérzékenységre létezik street food

Egy jó burgert, gofrit vagy taccót mindenki megérdemel, ezért egyre több street foodos gondol azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, vagy különböző diétákat követnek. A péntektől vasárnapig tartó Food Truck Show-n is lesz jó néhány ilyen fogás, mert egy gasztrofesztivál glutén-, laktóz- és húsmentesen is élvezetes.

Glutén- és húsmentes taco

Idén először a Mexkitchen kocsijából sem kell kifordulniuk a gluténérzékenyeknek, sőt a vegákat is várják egy tacóra az autónál. A kukoricatortillába friss pico de gallo, azaz korianderes paradicsomsaláta kerül egy kis guacamoléval és salsával. A fogásból választhatunk csirkés és vega verziót, előbbi a hús mellett tejföllel, utóbbi grillzöldségekkel és sajttal készül. Mindkettő kérhető boxban is, mert a hozzá járó nachos is gluténmenes.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Egyél lecsót food truckból

Amikor a lecsóról beszélünk, mindenre gondolunk, csak nem egy street foodra, ami egy büfékocsiból kapható. Pedig a Kincsem Parkban rendezett Food Truck Show idei egyik nagy újdonsága a Lecso Macho, ahol mindenki összeállíthatja a saját lecsóját, úgy, ahogy szereti.  Az egészséges, zöldségalapú étel készítése közben egyaránt gondolnak a glutén- és a laktózérzékenyekre is. A húsimádók mangalicakolbásszal vagy sült debrecenivel, a vegetáriánusok akár tojással, gombával, az igazi ínyencek szarvasgombával is kérhetik a kedvenc lecsójukat. A bátrabbak pedig a különböző erősségű chili variációkból válogathatnak.

Répaburger és brokkolicsíra

A vegánoknak sem kell lemondaniuk a street foodról, a Las Vegans kocsijában ugyanis csak növényi alapanyagokat használnak a burgerekhez. Van például répa- és csicseriburger, de használnak grillezett padlizsánt és lilahagyma-lekvárt is. A csapat szerint a szejtán burgerük az egyik legfinomabb a kínálatból, amit még a nemvegánoknak is érdemes megkóstolniuk.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Mindenmentes gofri

Szintén hétvégén találkozhatunk először a Mentes Paleo Pont büfékocsijával, ahol minden, ami kapható, gluténtól, laktóztól és hozzáadott cukortól mentesen készül. A csapat szerint bármilyen intoleranciával élő ember fogyaszthatja a termékeiket: a sós és édes gofrikat, pohárkrémeket, pudingokat és egyéb édes vagy sós nassolnivalókat.

Minden ételérzékenységre létezik street food

Vegán fagyi rózsából és ibolyából

Gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes – vallja magáról a Levendula fagyizó, aki minden évben hagyományos vendége és kedvence a Food Truck Show közönségének. A kocsiból természetesen kaphatók a hagyományos fagyik is, de akik nyitottak az új ízekre, azok rózsa-, ibolya- és levendulás étcsokoládé-fagyit is ehetnek. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top