Sajttorta tejtermékek nélkül? Igen! Sőt, a vegánok sajttortájában még cukrot sem találsz, valamint a kekszes alapot is magvak helyettesítik. Az eredmény egy isteni, mindenmentes torta, melyet muszáj mielőbb kipróbálnod!
Tejmentes sajttorta
Hozzávalók:
- fél csésze pekándió
- fél csésze mandulaliszt
- 2 szem magozott datolya
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 tk. fahéj
- egy csipet só
- 2 csésze nyers kesudió
- fél csésze zsíros kókusztej
- 2 ek. friss citromlé
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1/3 csésze juharszirup
- 1 ek. vanília kivonat
- fél csésze friss vagy fagyasztott eper
Elkészítés:
- A kesudiót öntsd fel vízzel, és 4 órán át hagyd ázni.
- A pekándiót, a mandulalisztet, a datolyát, fahéjat, a sót és 2 evőkanálnyi kókuszolajat keverj össze aprítógépben. Addig keverd, míg összeálló masszát nem kapsz, majd ezzel béleld ki egy tortaforma alját.
- Csepegtesd le a kesudiót, és tedd aprítógépbe. Aprítsd morzsásra, majd add hozzá a kókusztejet, a citromlevet, a kókuszolajat, a juharszirupot és a vaníliát. 5-7 percen át keverd.
- Az így kapott krém 2/3-át oszlasd el a torta alapján. Tedd be 10 percre a mélyhűtőbe, amíg összeállítod az utolsó réteget.
- Az utolsó réteghez keverd össze a krém maradékát az eperrel, majd kend a torta tetejére. Végül díszítsd eperszeletekkel, majd hagyd 4 órát dermedni a mélyhűtőben.
- Mielőtt felvágnád, adj neki 10 percet szobahőmérsékleten. Jó étvágyat hozzá!