Minden rosszban van valami jó. Az őszben például az, hogy véget ér a kánikula és végre bekapcsolhatjuk a sütőt. Azaz, jöhetnek a lélekmelengető sütemények! Most is egy ilyen következik, ráadásul szuperegészséges kiadásban.
Mogyorós cukkinikenyér
Hozzávalók (2 kenyérformához):
- 3 tojás
- 1 és 3/4 csésze cukor
- 3/4 csésze mogyoró vagy repceolaj
- 3 csésze reszelt cukkini
- 2,5 tk. vaníliakivonat
- 3 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. sütőpor
- 3 tk. fahéj
- 1 csésze megpucolt, pörkölt törökmogyoró
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Vékonyan vajazd ki a kenyérformákat.
- Lazán verd fel a tojásokat, majd keverd hozzájuk a cukrot. Ezután add hozzá az olajat, a cukkinit és a vaníliát. Alaposan keverd össze.
- Jöhetnek a száraz hozzávalók: a liszt,a só, a szódabikarbóna, a sütőpor és a fahéj. 2-3 adagban keverd a tojásos mixhez, majd keverd hozzá a mogyoró felét is.
- Öntsd a tésztát a kenyérformába, és szórd a maradék mogyorót a tetejére! 40-60 percig süsd. Akkor jó, ha egy fogpálcika szárazon jön ki a közepéből. Hagyd pár percet hűlni, és kínáld melegen vagy hidegen. Jó étvágyat hozzá!