Elkészítheted előre, de akár reggel is pikk-pakk összedobhatod ezt az isteni granolát, hiszen csak 5 hozzávalóra és 5 percre lesz hozzá szükséged. Utána mehet tejbe, joghurtba, zabkására – hacsak nem faltad be pusztán kanállal az összeset!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze méz
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 2 csésze aprószemű zabpehely
- 3 ek. barna cukor
- 1/2 csésze pörkölt mandula
Elkészítés:
- Olvaszd össze az olajat és a mézet egy nagyobb serpenyőben.
- Öntsd rá a zabot, a cukrot és az apróra vágott mandulát. Közepes lángon addig pirítsd és kevergesd, amíg aranybarna nem lesz a színe.
- Vedd le a tűzről, szórj rá egy pici sót, majd az egészet öntsd egy sütőpapírral borított tepsire.
- 1-2 percet hagyd hűlni. Ha azt szeretnéd, hogy morzsás maradjon, félpercenként keverd össze, nehogy összeragadjon.