A nyár utáni sóvárgás legjobb ellenszere, ha belevetjük magunkat az ősz örömeibe, és igen, ezek közé tartozik a sütés is! Egy finom sütemény a legnagyobb bánatra is gyógyír, de ez a pekándiós aprósüti biztosan. Mutatjuk, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 tk. sütőpor
- egy csipet só
- másfél csésze barna cukor
- 12 ek. vaj
- 1 tojás
- 2 tk. vaníliakivonat
- 1/4 csésze tejszín
- 1 csésze apróra tört pekándió
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel dolgozz el egy csészényi cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojást és 1 teáskanálnyi vaníliakivonatot. Ha elég habos, hozzáadhatod a száraz hozzávalókat, és az egészet összekeverheted egy spatulával.
- Formázz korongokat a tésztából (kb. 30 darab lesz belőle), és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire.
- A maradék cukrot egy kis sóval és egy teáskanál vaníliakivonattal keverd simára. Forgasd bele a pekándiót, majd az így kapott krémmel kend meg a sütiket.
- 8-12 percig süsd őket. Jó étvágyat hozzá!