Gasztro

Isteni pekándiós süti, ami az őszt is megszépíti

Közeleg a begubózós, kávézós-teázós-forrócsokizós idő, amihez elengedhetetlen egy-két jó sütirecept! Mutatunk egyet, amit azonnal ki akarsz majd próbálni.

A nyár utáni sóvárgás legjobb ellenszere, ha belevetjük magunkat az ősz örömeibe, és igen, ezek közé tartozik a sütés is! Egy finom sütemény a legnagyobb bánatra is gyógyír, de ez a pekándiós aprósüti biztosan. Mutatjuk, hogyan készül.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • egy csipet só
  • másfél csésze barna cukor
  • 12 ek. vaj
  • 1 tojás
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1/4 csésze tejszín
  • 1 csésze apróra tört pekándió

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel dolgozz el egy csészényi cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojást és 1 teáskanálnyi vaníliakivonatot. Ha elég habos, hozzáadhatod a száraz hozzávalókat, és az egészet összekeverheted egy spatulával.
  3. Formázz korongokat a tésztából (kb. 30 darab lesz belőle), és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. 
  4. A maradék cukrot egy kis sóval és egy teáskanál vaníliakivonattal keverd simára. Forgasd bele a pekándiót, majd az így kapott krémmel kend meg a sütiket. 
  5. 8-12 percig süsd őket. Jó étvágyat hozzá!

 

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top