Gasztro

Teljesen rákattantak a nyers csirkére Japánban

Egészségügyi veszélyei ellenére Japánban olyan természetességgel fogyasztják nyersen a csirkét, mint bármelyik másik szusit.

Bár a csirkét sosem lenne szabad nyersen fogyasztani, a kalandvágyó japán foodie-k tányérjain mégis egyre többször szerepel ez a fogás. A csirke sashimi, más néven torisashi kezd olyan népszerű lenni, mint bármelyik másik szusiféle.

Igaz, hogy a csirkemell hordozza a legkevesebb veszélyt a szalmonella fertőzésre, a kockázat így sem elenyésző. A papírvékony szeletekre vágott csirkehúst a séfek mindössze 10 másodpercig forralják vagy pirítják, ami korántsem elég arra, hogy a baktériumok elpusztuljanak. Aki próbálta, azt mondja olyan, mintha halat enne – mi akkor inkább maradnánk is annál!

Mashable

NYERNI SZERETNÉK

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése