Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé/csirkecomb
- 2 teáskanál só
- őrölt fekete bors
- liszt
- tojás
- ropogós zsemlemorzsa/pankó morzsa
A salátához:
- 50 dkg fejes káposzta
- 10 dkg sárgarépa
- 1 tk. porcukor
- fél mokkáskanál só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tej/tejszín
- 2-3 dl (házi) majonéz
A csirkét feldaraboljuk, aprítógépbe tesszük, sózzuk-borsozzuk, és krémesre daráljuk.
Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit kilapítjuk a gombócokat, majd panírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A salátához a káposztát és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzáadjuk a porcukorral, tejszínnel, sóval-borssal elkevert majonézt, és összeforgatjuk.