Gasztro

Könnyű recept őszre: kelbimbós quinoasaláta

Próbáld ki ezt a gazdag, csupa íz fogást – tuti, hogy nálad is az ősz slágere lesz!

A kelbimbó méltatlanul hanyagolt zöldség a legtöbb konyhában… pedig nemcsak igazi vitaminbomba, de ha jól készítjük el, ízletes, laktató, roppanós finomság is lehet. A most következő recept egy igazi őszi fogás sok zöldséges és melegítő ízzel, amit diétázók, vegák és egészséges életmódra törekvők is bátran fogyaszthatnak!

Hozzávalók:

  • 500 gramm kelbimbó félbe vágva
  • 3 csészényi kockára vágott sütőtök
  • 2/3 csésze quinoa
  • 1 közepes gránátalma kimagozva
  • 1/2 csésze pekándió
  • 1 kisebb narancs leve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Dobáljuk a kelbimbót és a sütőtökkockákat a tepsibe, süssük őket 20-25 percig, majd vegyük ki a kelbimbót, és tegyük vissza a tököt további 20 percre.
  2. Amíg a zöldségek sülnek, főzzük meg a quinoát a tasakon található előírások szerint.
  3. Egy nagy tálban  keverjük össze a zöldségeket, a quinoát, a gránátalmát és a pekándiót.
  4. Egy kisebb edényben keverjük össze a narancslevet a balzsamecettel, ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a dresszinget a salátára, és alaposan forgassuk össze.
  5. Tálalhatjuk köretként vagy önmagában, főételként is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top