Összeállításunkban érdekes információkat árulunk el az olaszok nemzeti ételéről, aminek nagy részét talán te sem tudtad eddig.
Az al dente tészta (szó szerint „fogra”, vagyis kicsit keményebb) nem csak ízletesebb sokak szerint, hanem hosszabb ideig telít is, mivel tovább tart a megemésztése.
Tudtad, hogy körülbelül 350 fajta tésztát tudunk megkülönböztetni? És azt, hogy négyszer annyi nevet tudunk rájuk mondani?
Egy olasz ember átlagosan 27 kiló tésztát fogyaszt egy évben. Igen, 27-et. Az amerikaiak csak 12-t.
Úgy, hogy egy adag tészta átlagosan csak 100 gramm.
Az olaszok egy ideig azt hitték, a tészta fán terem. 1957-ben egy, a BBC által sugárzott áldokumentumfilmben bemutatták, ahogy Svájcban bokorról szedik le a megérett spagettit. A nézők ezen felocsúdva tanakodni kezdtek, hol szerezhetnének be bokrokat.
Október 25-én ünneplik a nemzetközi tésztanapot.
A legtöbb száraztészta összesen két összetevőből, búzalisztből és vízből készül.
További érdekességek a BuzzFeeden.