Ezúttal egy könnyen és gyorsan elkészíthető lencsés curryt mutatunk, ami laktató, melengető, és még akkor is kerek fogás, ha eddig azt gondoltuk, hogy hús nélkül nincs étkezés. Érdemes egyébként betárazni currypasztából otthonra (ázsiai boltokban, de már nagyobb élelmiszerüzletekben is kapható), ugyanis az őszi–téli hónapokban rengeteg módon elkészíthetjük ezt a finom, fűszeres ételt.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 közepes hagyma felkockázva
- 4 evőkanál currypaszta (ízlés szerint csípősebb vagy enyhébb)
- 1 konzerv cukrozatlan kókusztej
- 1 csésze zöldségalaplé
- 1 csésze vöröslencse
- 2 csésze fagyasztott borsó
- 1 konzerv csicseriborsó
- basmati rizs
- joghurt és friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, és fonnyasszuk meg rajta a hagymát kb. 8 perc alatt. Adjuk hozzá a currypasztát, keverjük alaposan össze.
- Öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével, majd adjuk hozzá a lencsét, a borsót és a csicseriborsót is, főzzük addig, míg a lencse megpuhul.
- Készítsük el a basmati rizst a csomagoláson található leírás szerint.
- Tálaljuk a curryt rizzsel, egy kevés joghurttal meglocsolva és friss korianderrel megszórva.