Gasztro

Csak 9 szék van London legújabb 3 Michelin-csillagos éttermében

Az Araki ezzel már az ötödik étterem az Egyesült Királyságban, amelyik kiérdemelte a három csillagot.

Az Araki névre keresztelt londoni szusiétterem nem a legnagyobb vagy a legfényűzőbb. Összesen maximum kilencen tudnak leülni benne, csak egy fix, 11 fogásból álló menüsort választhatnak a vendégek, ráadásul a séf, Mitsuhiro Araki egyáltalán nem hajlandó figyelembe venni az ételallergiát vagy más speciális igényeket.

Most mégis az Araki lett az Egyesült Királyság ötödik étterme, amelyik kiérdemelte magának a 3 Michelin-csillagot, ami azt jelenti, a hely simán van annyira jó, hogy csak ezért megérje elutazni a brit fővárosba.

Arakinak egyébként volt már háromcsillagos étterme odahaza Tokióban, de azt 2013-ban otthagyta, hogy újabb kihívások elé nézhessen. Ha mi is szeretnénk ellátogatni az Arakiba, egyrészt várólistára, másrészt elég húzós számlára számítsunk: egy vacsora körülbelül 300 fontból (azaz több, mint 100.000 forintból) áll meg, és ebben még nincsenek benne az italok.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top