Sokan azért nem állnak neki az otthoni pizzasütésnek, mert bonyolult, időigényes folyamatnak tartják. Ez egyébként amúgy sem igaz, de még egyszerűbbé tehetjük a dolgot, ha az alábbi serpenyős verziót készítjük el! Most spenóttal és articsókával mutatjuk, de variáljuk bátran a feltéteket!
Hozzávalók:
- 1 csomag friss pizzatészta (például Tante Fanny)
- 2/3 csésze ricotta sajt
- 2/3 csésze reszelt mozzarella
- 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk. olívaolaj
- só és bors
- 2 csésze friss bébispenót
- 1 üveg/konzerv articsókaszív
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
- Tegyünk egy fém serpenyőt üresen a sütőbe, majd melegítsük fel a sütőt 250 fokra. Hagyjuk benne állni 10 percig.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarellát, a fokhagymát és az olajat, ízesítsük sóval és borssal!
- Lisztezett felületen nyújtsunk akkora kört a pizzatésztából, ami passzol majd a serpenyőnkbe! Vegyük ki a forró serpenyőt és óvatosan kenjük ki egy kis olajjal! Tegyük a tésztát a serpenyőbe, majd tegyük vissza az egészet a sütőbe 2-3 percre.
- A tésztát kenjük meg a sajos krémmel, halmozzuk rá az articsókát és tegyük vissza a sütőbe 5 percre. Közben egy serpenyőben fonnyasszuk meg kicsit a spenótot.
- Vegyük ki a pizzát és adjuk hozzá a spenótot is, majd tegyük vissza 7-10 percre! Parmezánnal megszórva tálaljuk!