
Bár most, ősszel nagyon népszerű a pumpkin spice latte egyes kávézókban, mi most egy otthon is könnyen elkészíthető receptjét mutatjuk meg, mellyel nemcsak pénzt spórolsz, de talán finomabb is, mint kávézóbeli társa.
Hozzávalók
1 csésze tej
1 ek. fűszeres sütőtökszirup
1 tk. vaníliás szirup
2 adag presszó kávé vagy 1 csésze kávé
tejszínhab a díszítéshez
Öntsük a tejet, a sütőtökös szirupot és a vaníliaszirupot egy befőttesüvegbe vagy egy jól zárható edénybe. Miután rátetted a tetőt, rázd addig, míg az ital habos lesz, és duplájára nő. Tedd be ezután tető nélkül az edényt a mikróba 1-2 percre, majd öntsd a forró tejet a kávéba. Tetszés szerint díszítheted az italt tejszínhabbal és különböző fűszerekkel.