Ha szereted az ázsiai ízeket, az alábbi receptet imádni fogod! A dolog sikere persze jórészt az autentikus alapanyagokon múlik, szóval egyszer érdemes beruházni rizsecetre, szójaszószra vagy mogyoróolajra – ezek sokáig tartó hozzávalók, amikből rengeteg ázsiai finomság készülhet. Ez a hamis pad thai azért nagyon jó, mert elképesztően gyors, mégis képes tökéletesen visszaadni az élményt!
Hozzávalók:
- 500 gramm rizstészta
- 2 ek. mogyoróolaj (sima növényi olaj is megteszi)
- egy marék újhagyma vékony karikákra vágva
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 500 gramm darált disznóhús
- 1/2 csésze csirke alaplé
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. rizsecet
- 2 ek. Sriracha szósz (vagy más csípős szósz)
- 3 csésze nyers mustár zöldje
- 1/2 csésze babcsíra
- 1/2 csésze apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
- A rizstésztát helyezzük egy nagy tálba, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. 5-7 perc alatt hagyjuk megpuhulni, majd öntsük le róla.
- Közben egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát, adjuk hozzá a gyömbért majd néhány perc alatt süssük meg a darált disznóhúst is!
- Öntsük fel a csirke alaplével, adjuk hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és ízlés szerint a Sriracha szószt is! Hagyjuk rotyogni egy kicsit!
- Keverjük a szószba a mustár zöldjét is, hagyjuk megfonnyadni. Forgassuk bele a megfőtt tésztát, keverjük össze alaposan!
- Mogyoróval és babcsírával megszórva tálaljuk!