Jön a hétvége, itt az ideje narancslekvárt főzni

nlc | 2017. Október 13.
Kellemes hétvégi időtöltés a lekvárkészítés.

Ha sok időd van otthon, vagy nincs programod a hétvégére, próbáld ki a következő narancslekvárreceptet, biztosan nagy sikert arat majd a család és a barátok körében. Ne izgulj, mi most egy rövidebb elkészítési módot mutatunk be, amiben egy elektromos főzőedényre lesz szükséged.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Hozzávalók

4 narancs

1 citrom

3 csésze cukor

3-4 csésze víz

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Mosd meg alaposan a narancsokat és a citromot, mivel a héjuk is belekerül a lekvárba.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Hámozd meg, vágd fel és magozd ki a gyümölcsöket.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Vágd vékony szeletekre a héjakat.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Tegyél bele mindent az elektromos főzőedénybe és keverd össze a narancs-és citromhéjak, ügyelve arra, hogy egyenletesen szétoszlasd őket.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Önts rá vizet és állítsd magas hőfokra az edényt. Hagyd 2 órát főni, majd adj hozzá cukrot.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Kapcsold alacsonyabbra a hőfokot, és hagyd még hat órán át főni a keveréket, két óránként megint keverd meg. Ha letelt az idő, vedd fel az edény tetejét, állítsd megint magasra a hőfokot, és hagyd még két órán át főni a lekvárt vagy amíg szirupos állaga nem lesz.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Miután elkészült, és kihűlt egy kicsit a lekvár, öntsd át üvegekbe, és címkézd fel őket. Az üvegek tetejét csak akkor tedd fel, ha teljesen kihűlt már a lekvár.

Forrás: Janine Ngai for LittleThings

Körülbelül két hónapig áll el a lekvár hűtőben, de valószínűleg nem lesz gond időben megenni, olyan finom!

Little Things

Exit mobile version