Valószínűleg nem véletlenül nem raktunk sajtot a jeges teára eddig, de Kínában valakinek mégis eszébe jutott ez a fantasztikus ötlet. És bár elsőre azt gondolnánk, hogy „persze, én is lehetek akkora hülye, hogy gombapörköltöt keverek a limonádéba, és akkor mi van?”, a kínaiak mégis méteres sorokban kígyóznak a bizarr italért.
Az egész egyébként – talán nem is olyan meglepő módon – egy 20-as évei elején járó srác fejéből pattant ki, aki utcai teaárusból építette ki a most már országszerte népszerű bizniszt. Szerinte a sajtos tea azért jó, mert a sajt képes semlegesíteni a tea kesernyés ízét, krémes textúrája és édeskés mellékíze pedig a teából is kihozza az édes zamatot.
Kínában amúgy alkottak már hasonló kreációt: sűrű tejszínes krémmel kínált teájuk annyira népszerű lett, hogy már több külföldi országba is exportálják.