Végre itt a hosszú hétvége, a pihenéshez mutatunk egy friss és finom whiskey–gyömbér mojito receptet.
Hozzávalók
5 friss mentalevél
2 lime karika
30 cl gyömbérszirup
jég
6 cl bourbon
9 cl szódavíz
friss menta a díszítéshez
lime karika a díszítéshez
A gyömbérsziruphoz
50 gramm hámozott és apróra vágott friss gyömbér
200 gramm cukor
23,5 cl víz
Egy kis serpenyőben keverd össze a gyömbérszirup összetevőit, és forrald fel, majd vedd lejjebb a lángot, és további 10 percig főzd még. Ha kész, szűrd át egy szitán, és hagyd hűlni. Tedd közben a mentalevelet és egy lime karikát egy hosszú üveg aljára. Jól nyomkodd össze őket, és utána add hozzá a gyömbérszirupot, majd a másik lime-ot is. Végül jöhet a bourbon, a jég és a szódavíz is. Keverd össze az egészet, végül lime-mal és néhány mentalevéllel díszítsd.
Videó a recepthez itt: Tasty