Sokan azért nem állnak neki a fánkkészítésnek, mert nem akarják bevállalni az órákra a lakásban ragadó olajszagot, meg persze a tudatot, hogy hordónyi zsiradékban kisütött édességet eszünk. Szerencsére a most következő fánk nem olajfürdőben, hanem a sütőben készül, ráadásul még egy különlegesség is van benne: a tésztájába egy csomó isteni sütőtök is kerül! A projekthez érdemes beszerezni egy fánk-formát (ilyet), de megoldhatjuk házi barkácsmódszerekkel is.
Hozzávalók:
- 1 és fél csésze búzaliszt
- 1 és fél csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. szerecsendió
- 1 tojás
- 1/3 csésze növényi olaj
- 1/2 csésze tej
- 1/2 csésze barnacukor
- 3/4 csésze sütőtök püré
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra!
- Keverjük össze a liszteket, a sót, a sütőport és a fűszereket! Egy másik tálban keverjük össze a többi nedves hozzávalót és a barna cukrot is!
- Adjuk a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, fokozatosan adagolva! Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
- Rendezzük el a tésztát kivajazott fánkformába, és 12-14 perc alatt süssük készre őket!