Bögrés tejbegríz – most azonnal dupla adagot!

nlc | 2017. Október 23.
Kevés egyszerűbb édesség van a tejbegríznél. Ráadásul olyan finomságról van szó, ami nem egyszerű desszert, hanem főfogásnak is kiváló, ha vacsoráról van szó.

Elrontani szinte lehetetlen, még a bögrés sütik között is egyszerűnek számít, bármikor pillanatok alatt elkészíthető.  A bögrés sütik és édességek mindig kisegítenek minket, ha hirtelen tör ránk az édességéhség. Elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és szinte már készülhet is az édesség. Mi most gyerekkorunk egyik kedvencét, a tejbegrízt ajánljuk, amihez tényleg nem kell semmi más, csak cukor, tej és búzadara. Na, meg sok kakaó a tetejére!

Házias, bögrés Tejbegríz (fotó: nlc)

Hozzávalók a tejbegrízhez:

Így készül:

A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni.  Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot.  Folyamatos kevergetés mellett tíz-tizenöt percig főzzük. Ekkor még picit hígnak tűnhet, de nem kell aggódni. Helyette rögtön öntsük szét tányérokra vagy tálkákba, hogy csillogó, tükörsima felületet kapjunk. Szórjuk meg kakaós cukorral a tejbegrízt, és mire meghűl annyira, hogy már fogyasztható (1-2 perc), pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: selymes és toroksimogató.

A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Sütik, desszertek, finomságok!

Exit mobile version