Nincs is jobb a reggeli rohanásban vagy helyett megpihenni egy csésze gőzölgő kávé felett, de elgondolkodtál már azon, hogy mást készíts a kávéfőzőben? Valószínűleg nem, hiszen miért kéne vagy inkább hogy lehetne mást főzni benne, mint amire való. Pedig lehet! Azt már megmutattuk, milyen a kávéfőzőben készített zabkása, de leesett az állunk, amikor megtudtuk, hogy savanyúságot is könnyen készíthetünk benne. Meg is osztjuk veletek rögtön a receptet, amit kipróbálhattok akár már a hétvégén.
Hozzávalók
7 dl víz
5,5 dl ecet
100 gramm kristálycukor
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál vöröscsili-pehely
1 evőkanál só
4 szeletelt (perzsa) uborka
2 csíkokra szeletelt kaliforniai paprika
1/4 szeletelt vöröshagyma
6 szál friss kapor
Mielőtt hzzákezdenél, a kávéízt 2 evőkanál ecettel tudod megszüntetni. Öntsd bele a kávéfőzőbe a vizet, majd tedd bele az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a koriandermagot, a vöröscsili-pelyheket és a sót. Jól keverd össze, utána kapcsold be a főzőt, és hagyd főni. Ha felforrt, kapcsold ki a kávéfőzőt, és keverd fel a levet. Add hozzá a zöldségeket és a kaprot, majd tedd a kávéfőzőt 2 órára a hűtőbe. Ha letelt az idő, öntsd át a savanyúságot egy légmentes üvegbe, és persze kóstold meg. Nem fogsz csalódni!