Az egyszerűen összedobható olasz kajákból sosem elég – valahogy mindig képesek rá, hogy még az egészen szimplának tűnő tésztaételeket is megtöltsék egy csomó ízzel! Az alábbi recept attól lesz különleges, hogy a tésztát össze is sütjük, szóval még teltebb karaktert kap a krémes, isteni fogás! Figyelem, szigorúan friss bazsalikommal érdemes csak nekilátni!
Hozzávalók:
- 500 gramm fettuccine (szélesmetélt)
- 1 ek. vaj
- 1 kis csésze bazsalikomos pesto
- 1 üveg fűszeres paradicsomszósz
- 1/2 csésze aszalt paradicsom lecsöpögtetve
- 220 gramm fetasajt
- 170 gramm fontina sajt reszelve
- 50 gramm krémsajt
- 1/2 csésze zsíros tejszín
- só és bors
- 170 gramm mozzarella
- friss bazsalikom a tálaláshoz
- egy marék friss koktélparadicsom
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, tegyünk fel vizet egy nagy lábosban és főzzük meg tésztánkat a csomagoláson olvasható előírások szerint!
- A lecsöpögtetett tésztát tegyük vissza a lábosba majd dobáljuk bele a hozzávalókat a friss bazsalikom és a koktélparadicsomok kivételével.
- Ha a lábos nem mehet a sütőbe, tölsük át a tésztát olyan tárolóba, ami állja a hőt! 10-15 perc alatt süssük készre
- A tésztát friss bazsalikommal és félbevágott koktélparadicsomokkal megszórva tálaljuk!