Mindenki imádta: így készül a retró sajtos roló

nlc | 2017. Október 28.
Nem telt el úgy családi ünnep gyerekkorunkban, hogy ne sütött volna a nagyi egy nagy adag sajtos rolót, nem csoda, hogy még ma is imádjuk ezt a retró kedvencet.

Gyerekkorunk kedvencei, a sajtos roló, a kinyomós keksz és a kókuszkocka ma már szinte retró sütinek számítanak a rengeteg modern új süti mellett, de ettől még ugyanannyira szeretjük őket, mint régen. Most épp sajtos rolóval nosztalgiázunk. 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. 1-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis habrolócsőre tekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást a tésztacsíkok. Felvert tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 15-20 percig sütjük, míg szép aranysárga lesz.
3. Kivesszük, és még melegen óvatosan letoljuk a hengerről a rolókat, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljenek.
4. A tejszínt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a sajt 2/3 részét, a sót, felforraljuk, majd beleöntjük a tojássárgáját. Sűrű kevergetés mellett még melegítjük néhány percig, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.
5. Ha kihűlt a massza és a rolók is, nyomózsákba kanalazzuk a sajtkrémet és betöltjük vele a rolókat, a végüket reszelt sajtba mártjuk.

 

Exit mobile version